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Med. Gründe gegen Milch-Konsum
#3

Zitat:Milk - The promoter of chronic Western diseases.

Melnik BC.

Department of Dermatology, Environmental Medicine and Health Theory, University of Osnabrück, Sedanstrasse 115, D-49090 Osnabrück, Germany.

Common chronic diseases of Western societies, such as coronary heart disease, diabetes mellitus, cancer, hypertension, obesity, dementia, and allergic diseases are significantly influenced by dietary habits. Cow's milk and dairy products are nutritional staples in most Western societies. Milk and dairy product consumption is recommended by most nutritional societies because of their beneficial effects for calcium uptake and bone mineralization and as a source of valuable protein. However, the adverse long-term effects of milk and milk protein consumption on human health have been neglected. A hypothesis is presented, showing for the first time that milk protein consumption is an essential adverse environmental factor promoting most chronic diseases of Western societies. Milk protein consumption induces postprandial hyperinsulinaemia and shifts the growth hormone/insulin-like growth factor-1 (IGF-1) axis to permanently increased IGF-1 serum levels. Insulin/IGF-1 signalling is involved in the regulation of fetal growth, T-cell maturation in the thymus, linear growth, pathogenesis of acne, atherosclerosis, diabetes mellitus, obesity, cancer and neurodegenerative diseases, thus affecting most chronic diseases of Western societies. Of special concern is the possibility that milk intake during pregnancy adversely affects the early fetal programming of the IGF-1 axis which will influence health risks later in life. An accumulated body of evidence for the adverse effects of cow's milk consumption from fetal life to childhood, adolescence, adulthood and senescence will be provided which strengthens the presented hypothesis.

PMID: 19232475 [PubMed - as supplied by publisher]


Milch fördert chronische Erkrankungen in westlichen Ländern

Der Autor nennt diese chronischen Erkrankungen : Coronare Herzerkrankungen, Diabetes mellitus, Bluthochdruck, Übergewicht, Demenz und allergische Erkrankungen , die erheblich durch die Ernährung beeinflusst werden.
Kuhmilch und ihre Produkte sind ein wesentlicher Bestandteil der westlichen Ernährung, sie wird auch von die meisten Ernährungsfachleuten aufgrund des Kalziumgehaltes und als Proteinquelle empfohlen . Allerdings wurden bisher die widrigen Langzeiteffekte des Milchkonsums vernachlässigt. Hier wird nun die Hypothese vorgestellt, dass Milchprotein? die meisten chronischen Erkrankungen der westlichen Länder fördere. Der Verzehr von Milch(-protein) ruft eine vermehrte Insulinausschüttung nach dessen Konsum hervor und verändert zudem den Level des Wachstumshormons IGF 1( = Insulin ähnliches Wachstumshormon)? – es ist permanent erhöht .Dieses IGF 1 aber fördert Zellwachstum( auch Tumorzellen)? und verhindert den „normalen“ Zelltod“ !

Dies` möge man sich vor Augen führen, wenn man wieder einmal wahre Lobeshymnen auf Milch und deren Konsum hört oder liest – wie z.B. hier: >Sad
http://www.telegraph.co.uk/health/health...sease.html

( wobei es sich hier hauptsächlich um einen Vit. B 12- Mangel handelt – und den „züchten“ sich langjährig unerkannte LI`ler/ NMU`ler quasi selbst an- ich kenne nicht wenig Betroffene, die „verträgliche“ Vit. B12- Präparate suchen!.........wollte man den Worten dieses sehr unglaubwürdigen Profs Glauben schenken, dann würde man quasi den Verursacher als „Therapie“ einsetzen........... ??? :Smile) Wer mag da wohl Sponsor gewesen sein?

Siehe auch hier:
http://milchlos.de/milos_0765.htm



Fragt Uli
(sehr? erzürnt!)

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Med. Gründe gegen Milch-Konsum - von Lena - 25.08.2006, 07:10
Re: Med. Gründe gegen Milch-Konsum - von Uli - 02.03.2009, 22:34
Med. Gründe gegen Milch-Konsum - von Lena - 25.08.2006, 07:14

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