15.05.2006, 13:45
o Juice is commonly introduced into the diet in the latter portion of the first year of life. Purple grape juice has a high osmolarity, which can cause osmotic diarrhea and malabsorption. White grape juice has a lower content of fructose and the nonabsorbed sugar, sorbitol, and it causes fewer symptoms. The transport of fructose into enterocytes is not active and is relatively inefficient. Apple and pear juice contain a high fructose-to-glucose ratio, and their consumption can result in fructose malabsorption and diarrhea. Since sorbitol and fructose compete for the same intestinal transporter, ingesting them together may result in the malabsorption of these sugars.
Zitat aus: http://author.emedicine.com/PED/topic1356.htm
Roter Grapefruitsaft ist von hoher Osmolarität, wodurch es zu osmotischer Diarrhoe und Malabsorption kommen kann. Er enthält noch mehr Fruktose und Sorbit (= nicht absorbierbarer Zuckeralkohol) als gelber Grapefruitsaft, die Beschwerden auslösen können.
Vielleicht empfiehlt „Hulda“ aus diesem Grunde roten/rosa G-Saft : Durchfall ist sicher und man meint, durch diesen „Durchfall zu „entschlacken“??????
Bin da nur grad bei "Recherchern" drüber gestolpert.....
LG
Uli
Zitat aus: http://author.emedicine.com/PED/topic1356.htm
Roter Grapefruitsaft ist von hoher Osmolarität, wodurch es zu osmotischer Diarrhoe und Malabsorption kommen kann. Er enthält noch mehr Fruktose und Sorbit (= nicht absorbierbarer Zuckeralkohol) als gelber Grapefruitsaft, die Beschwerden auslösen können.
Vielleicht empfiehlt „Hulda“ aus diesem Grunde roten/rosa G-Saft : Durchfall ist sicher und man meint, durch diesen „Durchfall zu „entschlacken“??????
Bin da nur grad bei "Recherchern" drüber gestolpert.....
LG
Uli