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Fett
#3
Die „ Fett-Angst“ und ihre Auswüchse....
Immer noch gilt der? Slogan : Fett macht fett…..leider!
O.k. – es gibt leider Betroffene, die auch Fett nicht gut verstoffwechseln können – keine Frage!

Aber: ob dies` hier eine >> gute<< Alternative darstellt?
Hier werden Hühnerbrüste mit Molken – und Weizenproteinen „garniert“, um beim Braten nicht allzu viel Fett aufnehmen zu können…….( Tiefgefroren? wohlgemerkt, die Hühnerteile…..die an sich ja schon sehr fettarm sind!? - Hier geht es aber wohl um „Fertigprodukte“ aus dem Supermarkt? ...und nicht um „ frische Hühnerteile“ )



Zitat:J Food Sci. 2010 Jan-Feb;75(1):S43-7.
Whey protein solution coating for fat-uptake reduction in deep-fried chicken breast strips.

Dragich AM, Krochta JM.

Dept. of Food Science and Technology, Univ. of California, Davis, Davis, CA 95616, USA.
Abstract

This study investigated the use of whey protein, as an additional coating, in combination with basic, well-described predust, batter, and breading ingredients, for fat-uptake reduction in fried chicken. Chicken breasts were cut into strips (1 x 5 x 10 cm) and coated with wheat flour (WF) as a predust, dipped in batter, coated with WF as a breading, then dipped in 10% denatured whey protein isolate (DWPI) aqueous solution (wet basis). A WF-batter-WF treatment with no DWPI solution dip was included as a control. Coated chicken strips were deep-fried at 160 degrees C for 5 min. A Soxhlet-type extraction was performed to determine the fat content of the meat fraction of fried samples, the coating fraction of fried samples, raw chicken, and raw coating ingredients. The WF-batter-WF-10% DWPI solution had significantly lower fat uptake than the WF-batter-WF control, by 30.67% (dry basis). PRACTICAL APPLICATION: This article describes applied research involving fat reduction in coated deep-fried chicken. The methods used in this article were intended to achieve maximized fat reduction while maintaining a simple procedure applicable to actual food processing lines.

PMID: 20492201 [PubMed - indexed for MEDLINE]
……was heißt das nun für “ Allergiker”? Eher nur „ Schlechtes“.....sie kaufen guten Gewissens? eigentlich Verträgliches und reagieren trotzdem darauf ......( kann sein bei Ei -/ Federn-Allergie? + Kreuzallergien : muss es aber nicht!.....es sind ja noch Molke- / Getreideproteine mit dabei!)

allerdings: wenn ich an das abgepackte Hackfleisch von netto / Lidl denke
( Viva Vital) ...da ist drinne:
Zitat:70% Fleisch ( Rind/ Schwein)
Wasser, Weizenprotein, Weizenmehl, färbende Lebensmittel( Rote-Beete-Pulver, aprikaextrakt) und Rosmarinextrakt.
Für einen „ Allergiker" nicht unbedingt verträglich!

Daher ja auch leider mein „ ermüdender Appell , immer alles frisch vom Metzger zu holen..
alles selbst zu kochen u.s.w.
Uli












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Nachrichten in diesem Thema
Fett - von Uli - 16.11.2007, 21:10
Re: Fett - von Uli - 25.04.2010, 12:07
Fettangst...... - von Uli - 27.09.2010, 21:06

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