07.05.2006, 11:08
Translokation durch Präbiotika
Präbiotika wie Fructooligosaccharide erhöhen die Permeabilität des Darmes. Eine Untersuchung an Ratten ergab, dass Krankheitskeime wie Salmonellen dadurch leichter in den Organismus eindringen können. Ungeklärt bleibt, ob Präbiotika auf diesem Wege auch Allergien fördern können.
Prebiotics may increase Salmonella infections
April 13, 2005
IFT E-Newsletter
http://www.ift.org/cms/?pid=1000363
A group at the NIZO Food Research in The Netherlands has followed up on their research concering how fructooligosaccharides decrease the resistance of the gut to Salmonella infections in rats. This seems to be because the saccharides cause an increase in the permeability of the intestinal barrier, allowing easier translocation of Salmonella to extraintestinal sites. For more information, see Journal of Nutrition 2005, 135 (4): 837-842.
Uli
Präbiotika wie Fructooligosaccharide erhöhen die Permeabilität des Darmes. Eine Untersuchung an Ratten ergab, dass Krankheitskeime wie Salmonellen dadurch leichter in den Organismus eindringen können. Ungeklärt bleibt, ob Präbiotika auf diesem Wege auch Allergien fördern können.
Prebiotics may increase Salmonella infections
April 13, 2005
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http://www.ift.org/cms/?pid=1000363
A group at the NIZO Food Research in The Netherlands has followed up on their research concering how fructooligosaccharides decrease the resistance of the gut to Salmonella infections in rats. This seems to be because the saccharides cause an increase in the permeability of the intestinal barrier, allowing easier translocation of Salmonella to extraintestinal sites. For more information, see Journal of Nutrition 2005, 135 (4): 837-842.
Uli


